Sulavaa buggia, osa 2/5

Tällä tunnilla kerrattiin ensin ekan tunnin aiheita, miehen vapaata askellusta ja naisen liikkumista sekä naisen vp (vastapäivään) pyörähdyksiä sekä viennissä että vapaassa viennissä.

Uutena asiana treenattiin naisen mp (myötäpäivään) pyörähdyksiä siten, että naisen oikean jalan eteen suuntautuvalla askeleella naisen liikettä ei pysäytetäkään miehen vasemmalla kädellä, vaan liikettä jatketaan miehen oikealta puolelta ohi, ja mies vie naisen mp pyörähdyksen ”vatsansa edestä”.  Sama periaate sekä viennissä että vapaassa viennissä (jossa mies tarjoaa oikealla kädellään vatsansa edessä naiselle tuen, ”seinän” josta nainen ponnistaa mp pyörähdykseen).

Sitten harjoiteltiin myös naisen pyörähdystä miehen vasemmalta puolelta: mies vie naiselle ensin tavallisen vp pyörähdyksen, astuu ”sivuun” ja tarjoaa naiselle vasemman kätensä nyrkissä niin, että se on valmiina naisen edessä sillä hetkellä, kun nainen tulee pyörähdyksestään etuaskeleeseen.  Siitä nainen ponnistaa 1 1/2 kierroksen mp pyörähdyksen. Mies voi tehdä naisen ensimmäisen 1/2 kierroksen jälkeen, kun parilla on katsekontakti, naisen perään oman mp pyörähdyksen.

Näitä molemmilta puolilta miestä eteneviä kuvioita yhdistelemällä saatiin aikaiseksi liikkuvaa buggia, jossa sekoitettiin vp ja mp pyörähdyksiä sekä paikanvaihtoja + kick ball change -askellusta.

Illan ”oivalluksiin” kuului ehdottomasti se, että modernissa buggissa mies tarjoaa naiselle viennin seuraavaan kuvioon pääsääntöisesti heti siinä naisen oman tanssitilan (Suke käytti termiä ”tanssitynnyri”) rajalla, ja miehen on ilmaistava naiselle haluamansa liikesuunta myös omalla vartalollaan.  Tällöin naisen on helppo ymmärtää, mihin suuntaan/pyörähdykseen mies häntä on viemässä seuraavaksi, mutta niin, ettei miehen vienti samalla rajoita naisen vapautta musiikintulkintaan.

Miehen on siis muistettava vaikkapa siinä vasemmalta-ohi kuviossa, että väistää selkeästi vartalollaan oikealle ja tekee kyljistä vasemmalle suuntautuvan vientiliikkeen samalla kun tarjoaa nyrkkinsä pyörähdykseen ponnistamista varten heti naisen tanssitilan rajalle.  Jos nyrkki jää liian kauaksi, ei nainen ymmärrä/ehdi ponnistaa siitä mp pyörähdykseensä ajoissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s