Minusta ja blogistani

Jyrki02Olen Jyrki Keisala, ääriekstroverttimies, jonka yksityiselämässä tapahtui alkuvuodesta 2008 suuria muutoksia, joista ei tässä sen enempää.  Tiivistettynä todettakoon vain, että tuolloin löysin itselleni uudeksi harrastukseksi paritanssin.  Musiikki kaikissa muodoissaan on aina kuulunut oleellisena osana elämääni, ja tanssin kautta huomasin pian pääseväni ilmaisemaan itseäni musiikissa täysin uudella tavalla.  Totesin myös nopeasti tyydytyksekseni, että tanssiminen ”tarttuu” kehooni helposti ja opin nopeasti uutta.  Tämä innosti minua paneutumaan uuteen harrastukseeni kokonaisvaltaisesti.

Voidaan siis sanoa, että tanssi vei minut mennessään.

Olen innostunut löytämään yhteyden kehooni ja sisäiseen tanssijaani, ja suhtaudun kaikkeen tanssiin liittyvään varsin analyyttisesti ja tykkään pohtia sen pieniäkin finessejä.  Niinpä syyskuussa 2008 rupesin pitämään päiväkirjaa paritanssiopiskelustani ja siihen liittyvistä asioista.  Niin syntyi tämä tanssiblogi.

Sittemmin tanssitieni johdatti minut opiskelemaan OAMK:n tanssinopettajakoulutukseen seuratanssilinjalle, jolta ajalta tämä blogi sisälsi enemmän eräänlaista oppimispäiväkirjaa.

29.5.2013 valmistuin uuteen ammattiini eli minusta tuli tanssinopettaja (AMK).  Toimin päätoimisena tanssinopettajana ja lisäksi kesäkuusta 2015 olen toiminut SUSEL:in uusimuotoisen tanssinohjaajakoulutuksen toisena kouluttajana. Nykyään kirjailen blogiin sekä tanssi- että opetuskokemuksiani, mutta pääpaino on oppimisen, opetuksen ja paritanssin yleisten ilmiöiden pohtimisessa.

Dancing with your feet is one thing but dancing with the heart is another.

13 thoughts on “Minusta ja blogistani

 1. Moi!

  Tämä blogisi oli kiva löytö. Toivottavasti jaksat jatkaa sen pitämistä. Kovin tuli sitä lukiessa mieleen omat tunnelmat joidenkin vuosien takaisesta vastaavanlaisesta (mutta toki paljon vaatimattomasta) 1,5 vuoden koulutusjaksosta SUSELin ohjaajakoulussa – johon leikkiin toisaalta lähdin vielä himpun verran vaativammasta lähtökohdasta (60+ v.)

  Luin kaikki tekstisi läpi ja nappasin sieltä sun täältä omaan harkintaan kivoja vinkkejä – kiitos!

 2. Tosi mukavaa, että löysit tänne ja olet kokenut hyötyväsi kirjoituksistani. Tervetuloa seuraamaan blogia jatkossakin ja vaikka kommentoimaan postauksia silloin, kun siltä tuntuu!

 3. Löysin tämän blogin tanssi.net keskustelupalstan, Päivin kirjoituksen johdosta, kun googlasin sanaa ”kolmiaskel”.
  Luin pari kirjoitusta joista sain sinusta tanssija, hyvän ihmisen kuvan.
  En nyt voi lukea enemmälti, mutta – pieni vinkki: toivon, että voisit laittaa hiukan enemmän itseäsi esiin – ainakin etunimi olisi paikallaan.
  Ehkä palaan vielä takaisin lukemaan hyvän tuntuisia kirjoituksiasi – hyvästä aiheesta.

  Hyvää jatkoa Sinulle tanssija!

  terveisin Seppo

 4. Samaa mieltä Aitomiehen kanssa. Kun muista ihmisistä, tanssijoista ja tanssiopettajista puhuu heidän oikeilla nimillään, on jotenkin nurinkurista pitää itsensä piilossa ja piiloutua kasvottomaksi nimimerkin taakse paljastamatta itsestään mitään.

  Mielenkiintoinen blogi, peukut siitä!

 5. Lukijoiden toiveita on kuunneltu – eli hei, olen Jyrki.

  Sen verran tuosta ”muista puhumisesta heidän oikeilla nimillään”: en ole puhunut enkä aio vastaisuudessakaan puhua muista kritiikin äänellä, kritiikin kohdistan aina ensisijaisesti itseeni. Mitä taas tulee opettajiin, heidän nimensä löytyvät OAMK:n nettisivuiltakin, eli heidän opettamisensa oppilaitoksessamme ei ole mikään suuri salaisuus (ja tässä blogissa mainitut opettajat ja oppilaat lukevat blogianikin).

 6. Olipa hauska löytää oppimispäiväkirjasi! Oli hyödyksi kun tässä valmistelin huomista tuntia – ja herätti nostalgisia fiiliksiä kun olen itsekin Oulun koulun käynyt (eri linjalla tosin).

 7. Hieno tanssiblogi! Olisipa mukavaa lukea enemmän tanssikengistä ammattilaisen näkökulmasta. Aiheesta ei ole kovin paljon kirjoitettu vielä Suomessa. Hyvä sivusto tanssijoille on mielestäni http://www.tanssikengat.com, jonne on listattu kaikki tanssikenkiä myyvät tahot kaupungeittain Suomessa (tämä vinkiksi myös linkkilistallesi!)

  Mukavaa Kesää Sinulle!

 8. Hei, teen juttua argentiinalaisesta tangosta. Suostuisitko haastateltavaksi?

 9. Hei! Nyt ensi kertaa täällä. Kuka tätä blogia pitää? Ei tää onneton löydä mistään!?

 10. Hei Petri, päivitin nyt tätä profiilisivuani, ja löydät siltä ja sen linkeistä tarpeelliset tiedot kirjoittajasta.
  – Jyrki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s