Salsan uudet tuulet

Meillä on jonkin aikaa ollut menossa sivulajina Maria Ylösen opettama parisalsan tiiviskurssi, ja tuntuu, että olen viimeinkin pääsemässä ”salsakauhustani” eroon. Maria on käynyt paljon Kuubassa opiskelemassa lajia ja tuonut salsan opetukseen mielestäni ihan uusia tuulia.

Olemme lähteneet hakemaan jo perusaskellukseen minulle uudenlaista tyyliä: kaikki askeleet 123-567- otetaan ensin painottomina, ja vasta iskujen välissä paino siirretään jalan päälle. Näin salsan ajoituksesta, kun painonsiirrot otetaan huomioon, tuleekin 1&2&3&- 5&6&7&-.  Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, muttei sitä oikeastaan ole: nopeassa salsassa tuota painotonta askelta ei sinänsä edes huomaa 12- ja 56-askelissa, mutta tekniikka rauhoittaa kahden iskun mittaisia 3- ja 7-askelia huomattavasti, eivätkä ne lähde juoksemaan rytmissä.

Lisäksi olemme saaneet paljon uutta oppia ylävartalon (selkä, sen mukana kädet) liikkeestä, joka Marian mukaan Casino-tyylissä ei ole diagonaalista, vaan tapahtuu parin välillä olevassa kuvitteellisessa pystytasossa.

Tänään teimme upean ja silmät avaavan harjoituksen. Ensin tanssimme pohjalle yksinkertaisen kuvioyhdistelmän:

  1. Di le que si (naisen oikea käännös, mies ”valmistelee” edellisen tahdin 7. kevyellä vastaviennillä -> 3 askeleella ympäri + 3 kävelyä)
  2. Enchufla (naisen taka-askel (1) -> oikea käännös (2-3) + 3 kävelyä
  3. Di le que no

Sitten saimme tehtäväksi tehdä tästä pienen koreografian lisäämällä fiiliksen mukaan väliin muita kuvioita ja ennen kaikkea tekemällä nuo kolme kuviota erilaisissa käsiotteissa. Maijan kanssa päädyimme tekemään kuviot kahden käden otteessa ja lisäämään di le que no :hon yhden käännöksen (con vuelta). Tästä tuli tosi kiva pikku koreografian pätkä.

Kun purimme tehtävät, näimme kaikki, kuinka uskomattoman monipuolista salsaa syntyi kolmen kuvion peruspohjasta: kaikkien ratkaisut näyttivät aivan uusilta kuvioilta, ja niitä oli hauska tanssia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s