Norsunpohtijat

pohtiva_norsu

Ranskalainen, amerikkalainen ja suomalainen olivat lomamatkalla Intiassa ja pällistelivät norsua.

Ranskalainen tuumaili: ”Minkähänlaista ruokaa norsusta voisi laittaa?”
Amerikkalainen puolestaan pohdiskeli: ”Kuinkahan paljon rahaa norsulla voisi tehdä?”
Mitäpä mietti suomalainen: ”Mitähän tuo norsu minusta ajattelee?”

Toisinaan minulle tulee erilaisia seuratanssin ”seura”-puolta koskevia keskusteluja kuunnellessani tunne, että me suomalaiset olemme tanssiessammekin yhä norsunpohtijoita. Entä jos minun tanssini ei miellytäkään tuota toista? Mitähän tuo taitava tanssija nyt minusta ajattelee, kun rohkenin häntä tulla hakemaan? Apua, toi on opettaja, varmaan hän antaa minulle mielessään kuus miikan!

Ja kuinkas monen tanssi onkaan yltänyt ennenäkemättömän huikeisiin ulottuvuuksiin noiden pohdintojen aikana ja seurauksena? Aivan.

Sinä et oikeasti voi tietää, mitä se toinen sinusta ajattelee, mutta minäpä autan sinua ja avaan tähän ytimekkäästi yhden esimerkin viejän ajatusmaailmasta, kas tässä, olepa hyvä:

”Nooooin, selvisinhän tuosta ahtaasta paikasta. Laittaisko ohiaskeleen nyt vai tekiskö käännöksen? Kylläpä soittaa kivasti tuo bändi lempitangoani. Lähteeköhän auto pihasta liikkeelle tanssien jälkeen? Otinkos mä vaihtokalsarit mukaan vai en? Mukavan tuntuinen tämä daami tässä. Oho, sehän lähti mukaan kivasti tuohon pyörähdykseen. Huh, ja mä kun en ole oikein koskaan saanut tuota onnistumaan siististi. Lähtisköhän hän toisillekin kappaleille? Täytyykin kysäistä. Vaan kylläpä janottaa, taidan poiketa vesipisteellä kohta.”

Voi myös aivan hyvin olla, että tanssiparisi ei ajattele tanssiessaan – yllätys! – yhtään mitään.  Ainakaan meille miehille sellaisen olotilan saavuttaminen ja ylläpitäminen ei ole mitenkään vaikeaa.  Mitä se toinen sen sijaan hyvinkin luultavasti ei ajattele:

”Millainen tuo toinen on noin niin kuin ihmisenä ja miksi ihmeessä hän tuli minua hakemaan?”

Heitän tässä ihan mahottoman vallankumouksellisen ajatuksen ilmaan: entäpä jos me herran vuonna 2016 pohtisimme tansseissa vähemmän, mitä ne toiset tanssijat meistä mahtavat kulloinkin ajatella, ja keskittyisimme nauttimaan omasta tanssi-illastamme tasa-arvoisina muiden lipun ostaneiden kera? Tulisiko aivan katastrofaalisen huono tanssivuosi, mitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s