Avoin kirje tanssimielensä pahoittaneelle

grumpy_cat
Kuvassa Tabatha Bundesenin omistama Grumpy Cat, jonka omistaja ei ainakaan ole pahoittanut mieltään siitä, että hänen kissansa on meemiksi noustuaan tienannut omistajalleen miljoonia.

Päivänä muutamana (päivä muutettu) annoin itselleni kertoa, että tanssiystäväni Liina-Eveliina (nimi muutettu) oli kuullut Pulkkilan Polkkaparatiisin (nimi muutettu) naistenrivissä suunnilleen seuraavaa:

”En kyllä hae tuota Jyrkiä (nimeä ei muutettu) tanssimaan.  Hain häntä Humppilan Humppahelvetissä (nimi muutettu) pari päivää sitten, mutta hän ei hakenutkaan minua takaisin. Minä haen naistenhaulla vain niitä, joiden tiedän haluavan tanssia minun kanssani.”

Siltä varalta, että mielensä pahoittanut tuntematon tai joku muu samalla tavoin ajatteleva sattuisi tämän lukemaan, tiivistän näin:

Minä olen (kysykää vaikka vaimoltani) aivan liian yksioikoisesti ajatteleva mies, jotta nuorena harmaantuneiden hiusteni alle mahtuisi noin monimutkaisia motiiveja.  Aina kun haen jotakuta daamia tanssimaan, hänen ympäriltään sadat muut jäävät hakematta.  Olen toki sosiaalinen eläin, mutten silti ole tietoisesti lähettämässä haullani ympärilleni mitään sosiaalisia signaaleja.  Haen häntä, ketä satun milloinkin hakemaan – milloin mistäkin syystä ja usein ei mistään erityisestä – hetken tanssilliseen hauskanpitoon.  Sitten kappaleet loppuvat, ja haen jotakuta toista.

Tanssihakuni eivät ole esteettisiä, psykososiaalisia, uskonnollisia, rodullisia, älyllisiä eivätkä taidollisia kannanottoja, vaan pieniä, kainoja pyyntöjä lähteä kanssani tanssilattialle pitämään hauskaa kanssani parin biisin verran.  Minä en myöskään pidä minkäänlaista päänsisäistä kirjaa tanssi-illan hauista.  En pidä jonotuslistaa, enkä listaa heistä, joille olisin joidenkin outojen, tanssihauskanpidon ympärille kehitettyjen ”sääntöjen” mukaan velvoitettu suomaan hakujani.  Sama pätee luonnollisesti toisinpäin: minua hakevat – tai ainakin niin toivoisin – sellaiset ihmiset, jotka yksinkertaisesti haluavat lähteä kanssani juuri sillä hetkellä hetken hauskanpitoon lattialle.  En toivoisi, että yksikään daami tuhlaisi kuutta minuuttia tanssi-illastaan hakemalla minua tanssimaan jostain itsekehitetystä epämääräisestä velvollisuudentunteesta.

Tänäkin kesänä kesätoimittajat ovat pelotelleet asenteellisella kirjoittelullaan ”taviksia” sillä, että tanssilavalla on paljon erilaisia sääntöjä, joita tulee noudattaa.  Esitän tässä nyt oman, hieman yksinkertaistetun sääntöluetteloni.  Saa kopioida, toimittajat, josko joku joskus tänne eksyy lukemaan:

  1. Pääsylipun lunastaneena sinulla on muiden kanssa tasavertainen oikeus käyttää se aivan miten tahansa: voit vaikka syödä sen lipun.  Tai voit juoda koko illan kahvia ja maistella kahvion herkullisia, kanelilta tuoksuvia tuoreita pullia.  Tai tanssia koko illan hiki päässä, milloin kenenkin kanssa ja milläkin strategialla.  Valinta on yksin sinun.
  2. Liikkuessasi tanssilattialla kierrä sitä vastapäivään, muun liikenteen mukana.  Jos tanssit paikallaan pysyviä tansseja, etsi alue, jossa niitä on tarkoitus tanssia.  Yleensä se on lattian keskellä, muttei aina.
  3. Muista tanssi-iltana normaalit, kohteliaat käytöstavat.  Jos pikkutörmäyksiä tai muita mokia tulee (ja niitä tulee, kaikille), pieni hymy ja anteeksipyyntö auttavat pitkälle.

Tämän monimutkaisempaa koko homman ei tarvitse olla.

Ai niin, ja yksi juttu vielä: voisiko joku viimeinkin taluttaa koko kiitoshakuajattelun kesämökin rantasaunan taakse ja päästää sen tuskistaan?  Kiitos jo etukäteen, ja hyvää mieltäpahoittamatonta tanssikesää kaikille!

One thought on “Avoin kirje tanssimielensä pahoittaneelle

  1. Voi hyvät hyssykät…. tanssithan ny vaa.. eikä aina oteta nokhinsa.. ”että mitä soot kuule sanonu, että moon sanonu, että soot sanonu”.
    Niinku kaikes… niin aina ihimiset mutajaa kaikesta, moittii toisiansa… niin se vaan on. Molemmin puolin, koitethan ny vaa olla kohteliahia ja siätää toistamma.
    Esimerkiksi se, että joku menis sinne Elvistelemhän… ni .. hyvänen aika… mihinä niitä taitojansa sitte voi käyttää jos ei tanssilaattialla. Nimim. nimi vaihrettu jo nuarena.. yhyren kerran…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s