Valmistuminen lähestyy

Viimeinen opintokevät alkaa olla lopuillaan, ja tanssinopettajaopintoni OAMK:ssa myös.  Kaikki kurssit on suoritettu, ja jäljellä on enää paperisota tutkintotodistuksen saamiseksi.  Vakituinen työpaikka Suomen Tanssistudioilla Kuopiossahan minulla jo on, mutta kyllä mieltä lämmittää kovasti valmistua ajallaan – vieläpä niin, että voin olla itse todella tyytyväinen tuloksiin.

Opinnäytetyöni tein aiheesta ”Kosketuksen käyttö paritanssin opetuksessa”, ja työn tekemisen aikana kehitin ja kehityin; nykyään käytän kosketusta luontevasti sopivissa tilanteissa opetuksen apumenetelmänä, ja tulokset ovat olleet paikka paikoin jopa dramaattisia.  Ko. menetelmässä pääsen itse opettajana heittäytymään liikkeen kautta tanssioppilaan maailmaan ja elämään, ja kehollinen sekä muu palaute ovat rohkaisseet minua jatkamaan tämän menetelmän parissa.  Kosketus antaa paritanssin opettamiselle aivan erityistä lisäarvoa, sillä siitähän paritanssissa melko pitkälle on juuri kysymys: hetkellisestä, kosketuksen ja liikkeen kautta välitetystä pienestä tanssitarinasta kahden ihmisen välillä.

Opinnäytetyöni on julkaistu Theseuksessa, ja se löytyy täältä kaikille kiinnostuneille!

Työni Kuopiossa on alkanut kantaa hedelmää; viime viikonloppuna Vaasassa tanssituissa foksin ja valssin SM-kisoissa kuudesta valmentamastani parista neljä pääsi mitaleille, ja pari tuplamestariakin joukkoon mahtui.  Onnea kaikille huippuhyville tanssijoille!

Vaikka valmistunkin kohta ammattiin, niin aion ehdottomasti jatkaa tämän blogin kirjoittamista, sen verran positiivista palautetta siitä on tullut (ja kiitos siitä kaikille lukijoille).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s