Seinäruusuilua

Salsan ja sonin sekoitus ja reissun eka turhautumisenpoikanen.  Opettajat eivät selitä termiä contratiempo (salsaa ”välitahtiin” eli sonin ajoituksella, joka on sama kuin ballroom-rumban ajoitus), joten termit menevät päässäni sekaisin.  Uutta materiaalia tulee niin tiukkaan tahtiin, että tanssikiintolevyni täyttyy ennen tunnin loppua. Täytyy antaa aikaa tanssin uppoamiselle kehoon.

Näkymä Hotel Nacionalin uima-altaalta, jossa viihdyimmekin aina kun mahdollista, vaikka altaalla käynti olikin meille maksullista.
Näkymä Hotel Nacionalin uima-altaalta, jossa viihdyimmekin aina kun mahdollista, vaikka altaalla käynti olikin meille maksullista.

Illalla menemme La Grutaan, joka on paikallinen ”disko” ja sijaitsee Vedadossa ihan lähellä majapaikkaamme, Casa Leydianaa (aivan kuuluisan Hotel Nacionalin vieressä).  Koen eräänlaisen kulttuurishokin.  Suomessa tanssiva mies on kaikissa tanssipaikoissa yleensä kovaa valuuttaa, ja hakukulttuuri on varsin avoin (hausta kieltäytymiselle on varsin vähän päteviä perusteita).  Kuubassa hyviä salsaajia riittää joka sormelle, ja useimmat tytöt tulevat klubeille poikaystäviensä seurassa.  Machokulttuurissa ei niin vain lähdetä vieraan turistin kanssa tanssimaan!  Koemme A-V:n kanssa siis suomalaisen naisen seinäruusukohtalon – tarpeellinen kokemus toki tämäkin, ja lisää ymmärtämystäni (ja myötätuntoani) lavoilla käyviä daameja kohtaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s