Ammattimuusikoiden päivä

Käymme läpi kuubalaisen muusikon johdolla eri tanssirytmejä: son, kuubalainen rumba, cha cha ja nykysalsan maustesekoitus timbao.  Tärkeimpänä erona sonin 3-2/2-3 claven ja rumba-claven välillä mieleen jää rumba-claven kolmen iskun tahdin kolmannen iskun viivästäminen 1/8-nuotin aika-arvon verran.

Luokkamme tytöt valmistautuvat musiikkidemon jälkeen treenaamaan asioita käytännössä.
Luokkamme tytöt valmistautuvat musiikkidemon jälkeen treenaamaan asioita käytännössä.

Rumba on hyvin perkussiopainotteista musiikkia ja tuo mieleeni afrikkalaisten orjien heimotanssin alkukantaisuuden – luonnollisesti siksi, että se on kuubalaisista kansantansseista myös vahvasti afrikkalaisin.

Lopuksi irrottelemme tanssien.  On tosi ihanaa päästää irti salsasta ja välillä irroitella sekoittamalla mukaan sonia ja rumban perusaskelta (irtiotteessa).  Tästä saan taatusti kivaa maustetta perussalsan opetukseen ja tanssifiilistelyyn.

Näkymä tanssikoulumme parvekkeelta Centro Havannan "työläiskortteleiden" melko rähjäisille kujille.
Näkymä tanssikoulumme parvekkeelta Centro Havannan ”työläiskortteleiden” melko rähjäisille kujille.

Illalla koen elämäni ekat oikeat salsabileet Miramarin Casa Musicassa, jossa esiintyy todella suosittu Alexander Abreu ja bändinsä Havana de Primera.  Paikka on täpötäynnä ihmisiä ja tunnelma on uskomaton; hikinen ja tiivis.  Ihmiset osaavat useimmat biisit ulkoa ja tietävät, milloin nostetaan kädet ylös ja heilutetaan.  Kuubalaiset tuntuvat pitävän artistejaan lähes kansallissankareina – ja taitavia muusikot kyllä ovatkin.

Tutustun viimein myös reggaetoniin ja ihastun.  Hitaahko, sykkivä rytmi on hypnoottinen ja vie kehon kuin itsestään liikkumaan.  Reggaeton näyttää olevan Kuubassa varsinkin nuorison keskuudessa todella suosittu – artistien tyylistä mieleen tulee lähinnä latinomaustettu street-musiikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s