Ekat tunnit

Tanssikoulumme on vanhassa talossa Centro Havannassa, ja sali on korkea, siirtomaahenkinen  ja ilmava.  Parini on Wendy, joka on kuusivuotisen tanssijan koulutuksen käynyt ammattitanssija, kielitaitoinen ja höyhenenkevyt vietävä.  Huomioita tulee viennistä parissa kuviossa, erityisesti caminala con vuelta por fuerassa (anna selkeä vienti oikealla kädellä daamin selästä).  Myös vapaan käden käyttöön tulee Wendyltä hyviä vinkkejä – ”anna sen tanssia salsaa koko ajan”.

Casamme lähikulma toimi hyvänä kokoontumispaikkana kaikkialle lähdettäessä.  Taustalla häämöttää kuuluisa Havannan Hotel Nacional.
Casamme lähikulma toimi hyvänä kokoontumispaikkana kaikkialle lähdettäessä. Taustalla häämöttää kuuluisa Havannan Hotel Nacional.

Opettajiemme tanssidemo kuubalaisen kansantanssin historiikkeineen on mielenkiintoinen, ja varsinkin miestanssijoiden kehonkieli on suorastaan kadehdittavaa – kuubalainen tanssi elää heissä.

Tuntien jälkeen käymme porukalla syömässä, ja pääopettajamme Lachy virittää mielenkiintoisen keskustelun omasta tanssinopettajan tiestään.  Hän on käynyt sanojensa mukaan pitkän tien ”470 kuvion pyörittämisestä 10-15 kuvion käyttöön” ja on sitä mieltä, että nainen tanssii ”pyörittäjän” sijaan mieluummin miehen kanssa, joka käyttää vartaloaan, tulkitsee musiikkia ja tanssii nuo vähät kuviot hyvin.

Kotimme, Casa Leydiana on toiminut monien suomalaisten tanssinopettajien majapaikkana. Ainakin Jukka&Sirpa sekä Sutu ovat asustelleet täällä!
Kotimme, Casa Leydiana on toiminut monien suomalaisten tanssinopettajien majapaikkana. Ainakin Jukka&Sirpa sekä Sutu ovat asustelleet täällä!

Lachyn mielipide vaikuttaa hyvin kotoisan suomalaiselta ja vastaa monien tanssinharrastajien kanssa käymiäni keskusteluita.  Itse haen opettajana tanssilajissa kuin tanssilajissa nykyään kaikelle perusteita, palikoita ja atomeita, joiden päälle rakentaa tanssia.  Kai tätä voisi ydinkeskeiseksi opettamiseksikin kutsua.  Tällä hetkellä omat aakkoseni, joille olen salsan alkeis- ja alkeisjatko-opetukseni rakentanut, ovat melko suppeat: perusaskel ja sen variaatiot, pausa, di le que no, di le que si, enchufla ja sen variaatiot, setenta ja sen variaatiot.  Toivon näiden aakkosten laajentuvan näiden kahden viikon aikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s