Suomalaisen tangon askellusharjoitusta

Olen ollut Suomen Tanssistudioiden ja STOL:in työntekijänä viikonlopun järjestämässä Kuopiossa Tanssin Superviikonloppua ja osana sitä Lavalegenda 2012 -kisaa.  Työtä on riittänyt aamusta yöhön, mutta eipä ole syytä valittaa, kun saa samalla nähdä upeita tanssijoita, kisaajia ja opettajia.  On ollut myös todella mahtavaa tehdä pitkästä aikaa töitä luokkatoverini Leean kanssa, siitä kiitos Leealle!

Tänään (sunnuntaina) Matti ja Sanna-Maria Heikkilä antoivat oivalluksia suomalaiseen tangoon.  On mahtavaa huomata, että Matti ja Sannu haluavat keskittyä perusliikkumisen laatuun, joka valitettavan monilta tanssinopettajilta tahtoo unohtua oppilaiden kuviotoiveiden alle.

Perusliikkumisesta

Tangon askeleen rytmi on ”jaaaaaaa-hidas”, ja tukijalan päällä on tarkoitus pysyä koko ”jaaaaaaa”:n ajan:

  • jaaaaaaaaa – painotonta jalkaa ojennetaan eteenpäin suorana, kanta edellä mutta hiukan irti lattiasta. Työjalka tekee töitä. Varo, ettei yläselkä sorru taaksepäin!
  • hidas – painoton jalka tulee uudeksi tukijalaksi, ja takimmainen jalka siirtyy nopeasti ja välittömästi tukijalan viereen ja ojentuu sen ohi eteenpäin

Näin tangon eteenpäin askelluksessa on koko ajan ”jalat ovat edessä” -tunne.  Matin ja Sannun opetus vastaa siis hienosti mm. Lissun ja Harri Antikaisen käyttämää AS-KEL ajatusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s