Joululoma lähenee, pidot paranee

Tanssija vietti Suomenlinnassa toiminnantäyteiset kahdeksan vuorokautta, johon ei valitettavasti kuulunut tanssiaskeleen askelta.  Istuin lähinnä tietokoneen ääressä ja tein tutkimussuunnitelmia ja -raportteja. No, menee viikko välillä noinkin.

Tällä viikolla palasin taas koululle, ja kylläpä joulukiireet iskivätkin heti päin näköä.  Heti tiistaiaamuna piti kuvata vielä puuttuvat vakiot videolle opettajien arvostelua varten. Vuorossa oli foxtrot, ja voin sanoa suoraan, ettei se mennyt hyvin.  Kropassa oli heti ”vieras” tunne – sen siitä saa kun viettää reilun viikon toimistorottana.  No, kyllä tämä tästä taas käynnistyy.

Keskiviikkoaamuna oli vuorossa baletin välikatselmus, jossa tuntimme videoitiin kahden viikon päästä tapahtuvaa opettajan arviointia varten (pääsemme myös arvioimaan toinen toisiamme nauhalta).  Tunnin luonne pani minut varmaan yrittämään vielä tavallistakin enemmän, ja tämä yhdistettynä armeijan ei-fyysiseen olemiseen sai aikaan sen, että kropassa oli koko torstain ja eilisen aivan hakattu olo.  Ai niin, taidankin muistaessani luetella tähän itselleni ”muistilapuksi”, mitä harjoitteita olemme baletissa syksyn aikana tehneet (mielestäni tahti on ollut varsin kova ainakin meille, joilla ei aiempaa balettitaustaa ole):

lihaskuntoharjoitteita (mm. sirkuskävelyä ja erilaisia selkä- ja kylkilihasliikkeitä)

tangolla asentojen sidonnat, plié, tendue + jeté, tendue 2, rondit, relevé lent, grand battement

keskilattialla erilaisia hyppysarjoja

diagonaalilla mm. chassé, sissonne + coupé, kaurishyppy, valssi

On aika helppoa huomata itsestään, että kehitystä on tapahtunut ainakin jalkojen aukikierron, vartalon ”korsetin” ja tasapainon osalta. Osa harjoitteista (mm. valssi) sujuvat jo mielestäni oikeinkin hyvin. Mutta kamera on armoton tuomari, ja odotan kahden viikon päästä tapahtuvaa tunnin purkua kauhunsekaisella mielenkiinnolla.

Tatsia ja janssia -projektimme on siinä vaiheessa, että esitykset ovat jo ensi viikolla!  Onneksi koreografiat alkavat olla valmiita.  Ensi viikko menee torstaihin asti lähes täysin esityksen harjoittelun, valoharjoitusten, kenraalin jne. merkeissä, joten työntäyteinen viikko on edessä.  Välipaloina nautimme pikku tenttejä, ja viimeiselle kouluviikolle on säästetty vielä seuratanssin näytetunti, jossa pitäisi näyttää hyvää perusosaamistaan valssin, foksin, tangon ja fuskun saralla.  Eli joulutauko tulee todella tarpeeseen.

Tekniikkapuolella minua huolettavat muutamat perustanssiasentoon liittyvät ongelmat, joita on käytävä opettajien kanssa ratkomaan tosissaan keväällä.  Analyyttisenä ihmisenä näen kyllä selkeästi videolta, missä mättää, mutten ole vielä saanut kehooni oivallusta siitä, miten virheet korjataan.  Tanssijat ovat yleensä kai etupäässä kinesteettisiä oppijoita, mutta itse tiedostan olevani enemmän analyyttis-holistinen henkilö, mikä tarkoittaa, että minun on ymmärrettävä ”korvien välissä”, miten ja missä virheet tapahtuvat, ennen kuin pääsen korjaamaan niitä.

* * *

Sain blogistani ihanaa henkilökohtaista palautetta eräältä lukijalta – lämmin kiitos Sinulle siitä!  On mukavaa jatkaa kirjoittelua, jos tietää, että maailmassa on edes muutama henkilö itseni lisäksi, joka näistä jorinoista jotain kokee saavansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s