Paso Doble korkattu!

Eilen olin ensimmäistä kertaa soololattaritunnilla Korvenkylän nuorisoseurantalolla. 3 euroa, 1.5 tuntia hikistä tanssia, ei paha. Opettajana viimeisen vuoden paritanssinopettajaopiskelija OAMK:sta, Päivi Klemettinen.  Hyvä nuori opettaja, jolla tuntuu tanssitekniikkakin olevan hallussa.

Eilen menetin sitten paso doble -neitsyyteni!  Tehtiin koreografiaa siihen tunnetuimpaan paso doble -tanssiin, muutaman kymmenen ekan tahdin verran.  Ihan hauska tanssi kyllä tämä espanjalaisten kävelyhumppa. Muutamat aika hauskat ja näyttävät askelsarjat jäivät mieleen. Plus se, että tanssiasennossa ei lantioliikettä juuri saa olla, askeleet otetaan päkiä-kanta-askelina kuten muissakin lattareissa, mutta ”polkaistaan” härkätaistelijamaisen rohkeasti lattiaan ja polvennousua pitää olla. Myös erilaisia ”kopautusaskelia” harrastetaan paljon.  Ai niin, ja tanssiasennossa lapaluut ”yhteen”, tämä tahtoi tanssissa unohtua!

Paso doblessa pääsi myös ensimmäistä kertaa edes jotenkin kosketuksiin käsikoreografian kanssa, koska käsien liikkeet ovat siinä hyvin tärkeitä ja tukevat tanssin luonnetta.

Jos ehdin, katson Lairdista mitä liikkeitä erityisesti teimme eilen.  Kyllä noilla tiistain soolotunneilla voisi jatkaa käymistä, aika hyvää tanssia tukevaa treeniä se on.  Ensi tiistaina tanssimmekin sitten jiveä peilin edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s