Lattariraamattu

Tilasin Alemana-verkkokaupasta latinalaisten tanssien raamattuna pidetyn Walter Lairdin kirjan The Revised Technique of Latin Dancing. Walter Laird on alan guruna pidetty edesmennyt mestari ja opettaja, joka on muuten opettanut myös Jukka Haapalaista ja Sirpa Suutari-Jääsköä.

Kyseinen kirja pitäisi olla jokaisen tanssia edes puolivakavissaan opiskelevan hyllyssä. Kirja on käynyt läpi kaiken kaikkiaan viisi painosta, ja jokaikisisessä painoksessa Laird on esittänyt, analysoinut ja nimennyt uusia liikkeitä ja konsepteja, jotka ovat nykyään käytössä kaikkialla kilpalattarien piirissä. Kirjan esipuheesta löytyy todella vaikuttava lista liikkeistä, jotka ovat Lairdin kynästä lähtöisin: Three Alemanas, Opening Out, Rope Spinning, Curl jne. Lista on todella pitkä.

Lisäksi Laird on kirjassaan tuonut lattareihin täysin uusia konsepteja, kuten nopeiden askelille siirtymisten ja nopeiden pyörähdysten perusidean, sekä rumban nopean habanera-rytmin. Kaikki nämä periaatteet kuuluvat poikkeuksetta huipputanssijoiden työkalupakkiin.

Eräs yleinen periaate, jota meidän on varmaan syytä pureskella ja jalostaa keskenämme, on nopeat siirtymät. Kuten Laird kirjassaan perustelee: hitaat siirtymät ja pyörähdykset luovat epäkiinnostavaa ja tylsää tanssia. Nopeat, aivan iskun viimeisillä osilla tapahtuvat siirtymät ja pyörähdykset tuovat tanssiin energiaa.

Ai niin: Lairdin mukaan rumba on kiihkeä, jopa dramaattinen kosiotarina, eikä varsinaisesti romanttinen tanssi. Tämä täytyy muistaa!

Uskon, että tämä kirja tulee säilymään korvaamattomana hakuteoksena, johon täytyy palata useasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s